Fakta

Fakta om klang

Historien om de tibetanske klangskåle

 

Klanghealing er en ældgammel energiafbalanceringsteknik, som har sin oprindelse i Østen, og kan dateres tilbage til Himalaya og Kina for omkring 3.000 år siden.

Brug af tibetanske klangskåle stammer fra den buddhistiske tro, hvor de har været anvendt af de buddhistiske munke i århundreder til opnåelse af dybere bevidsthedstilstande ved meditation.

Også Østens daværende terapeuter brugte skålene til at hjælpe kroppen af med ubalancer uden brug af medicinering og kirurgi.

 

Tyskeren Peter Hess tog for ca. 40 år siden klanghealingen til Tyskland og udviklede en klangmassage terapiform, hvor dens store beroligende og selvhelbredende effekt siden har haft stor udbredelse. Under en klangmassage bruges lyd fra klangskåle, som placeres på og ved siden af kroppen.

Tyskerne har, som med mange af Østens andre behandlingsformer, taget klangmassagen til sig. I dag er behandlingen anerkendt for dens gode resultater og anvendes i behandlingsøjemed i både Tyskland, Østrig og USA af professionelle ergoterapeuter, fysioterapeuter, psykologer samt på hospitaler og hospicer, health & wellness centre m.v.

Klangmassagen er stadig forholdsvis ny i Danmark men med en voksende interesse for denne meget behagelige behandlingsform.

 

Flere og flere yogainstruktører har også fået øjnene op for klangskålenes formidable evne til at afspænde og bruger disse som supplement i undervisningen.

 

 

Hvordan virker/hvilke effekter har klanglyde?

 

Lyde fra klang- og syngeskåle er effektive over for:

 

  • stress, uro og forhøjet blodtryk
  • træthed og søvnløshed
  • hovedpine, anspændthed og øresusen
  • muskelspændinger og ømhed i led
  • fordøjelsesproblemer
  • koncentrationsbesvær, da højre og venstre hjernehalvdel afbalanceres

 

Vores krop består af omkring 70 % vand. Vibrationerne fra klangskålene trænger dybt ind og gennemstrømmer vandmolekylerne i celler, muskler, blod og bindevæv. Samtidig skaber lydene en meditativ tilstand i hjernebølgerne (alpha-niveau) og nervesystemet finder naturligt ind i "ro-hvile" tilstand.

 

Disse mekaniser er med til at skabe en tilstand af dyb ro og hvile, der hjælper krop og sind til at frigive blokeringer og spændinger og samtidig understøttes kroppens egne selvhelbredende kræfter.

 

Jeg har oplevet mange af mine klienter sige, at de efter en klangsession oplever en meget behagelig ro i krop og sind og en god følelse af at få genskabt kontakten til sig selv. Mange fortæller om en særlig følelse af behagelig ro, de sover bedre og mærker de positive virkninger af behandlingen i flere dage efter.

Min erfaring er også, at hvis man søger indre ro, har de smukke afstressende lyde og toner en næsten øjeblikkelig virkning, eftersom nervesystemet hurtigt falder til ro, og en dyb afslapning indtræffer inden for kort tidubehag

 

Hvilke lydinstrumenter bruger jeg?

 

Jeg bruger håndlavede tibetanske klangskåle fra Nepal. De er lavet af syv forskellige metaller.

Klangskåle er meget unikke instrumenter, der afgiver smukke lyde, som påvirker os både åndeligt, fysisk og følelsesmæssigt.

 

Ikke to skåle er ens, og de har hver deres klange og toner, ligesom hver skål er en unik og naturlig kilde til at genoprette balancen og booste kroppens egne selvhelbredende kræfter.

 

Jeg supplerer med brug af cymbels og vindklokker, og lejlighedsvis bruger jeg også rainstick og gong, der sammen med klangskålene er med til at skabe et varieret rum af harmoniserende og forløsende lyde.

 

 

Yderligere info (links m.v.)

 

Hvis du har lyst til at vide mere om klang- og lydhealing, kan du få finde yderligere info her:

 

www.klanguniverset.dk

femina.dk/sundhed/kost-motion

Alternativ.beh.net/vejen.tilbage.til.kroppen

Pranamagasinet/klangmassage

www.spiritualityhealth.com

www.blog.sivanaspirit.com

 

Bøger:

Klangmassage - vejen til et liv i balance. Af Tom Hansen

Syngeskåle og klangskåle et redskab til ro og vitalitet. Af Jane Winther

Singing Bowls, An ABC (engelsk). Af Geert Verbeke

© All Rights Reserved 2017 Klang og velvære | Tjørnevej 12, 3450 Allerød | +45 3151 8345 | atoxvaerd@gmail.com